ÅF julkisti päivityksen ostotarjoukseensa Pöyrystä

Analyytikon kommentti

ÅF ja Pöyry ovat tiedottaneet 10.12.2018, että ÅF tulee tekemään Pöyryn hallituksen suositteleman vapaaehtoisen julkisen käteisostotarjouksen ostaakseen kaikki liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat Pöyryn osakkeet 10,20 euron osakekohtaisella hinnalla. ÅF julkaisi perjantaina päivityksen ostotarjoukseen liittyen, missä se kertoi 71,3 %:n Pöyryn osakkeista olevan joko sen hallussa tai peruuttamattomasti sitoutunut ostotarjoukseen. Ostotarjouksen esittämisen aikaan siihen oli sitoutunut 52,3 % Pöyryn osakkeista, joten määrä on noussut nopeasti viime päivinä. Suosittelemme edelleen Pöyryn omistajia hyväksymään ÅF:n ostotarjouksen, joka antaa Pöyrylle todella korkean arvostuksen.

ÅF on lisäksi todennut tiedotteessaan, että se katsoo tarjousvastikkeen vastaavan Pöyryn täyttä arvoa eikä ÅF tule korottamaan tarjousvastiketta (10,20 euroa). Näin ÅF pyrkii todennäköisesti poistamaan spekulaatioita mahdollisesta korkeammasta tarjouksesta, jota pidämme edelleen hyvin epätodennäköisenä. Osittain taustalla voi olla se, että Sand Grove Capital Management LLP:n omistusoikeus nousi ostotarjouksen jälkeen 12.12.2018 päivätyn liputusilmoituksen mukaan 6,87 %:n tasolle (tiedote). Aikaisemmin näimme samalta yhtiöltä vastaavan liikkeen Technopoliksen ostotarjouksen yhteydessä (tiedote), missä yhtiön rahastot kuitenkin lopulta suostuivat ostotarjoukseen. Vaikuttaisi siltä, että näiden rahastojen strategiaan kuuluisi osakkeiden osto uskottavien ostotarjouksien jälkeen, kun mukana on edes mahdollisuus korkeammasta tarjouksesta, mutta laskuvara on olematon.

Lisätietoja ostotarjouksesta ja ÅF:n ja Pöyryn suunnitellusta yhdistymisestä on saatavilla osoitteessa: www.drivinggrowthtogether.com