Amer Sports -päivitys - ostotarjous näyttää erittäin todennäköiseltä

Analyytikon kommentti

Nostamme Amer Sportsin suosituksen lisää-tasolle (aik. vähennä) ja tarkistamme tavoitehinnan 40,0 euroon (aik. 33,0 euroa). Uutistoimistot Bloomberg ja Reuters uutisoivat torstaina molemmat nimettömiin lähteisiin viitaten kiinalaisen Anta Sportsin johtaman ostajakonsortion olevan hyvin lähellä ostotarjouksen toteuttamista 40 euron osakekohtaisella hinnalla. Verrattuna aikaisempiin markkinoilla liikkuneisiin huhuihin, torstaina esille nousseet hyvin yksityiskohtaiset tiedot ostotarjouksesta viittaavat siihen, että ostoprosessi alkaa olla pitkällä ja näyttää erittäin todennäköiseltä.

  • Amer Sportsin ympärillä pyörivät ostohuhut alkoivat 11.9.2018, kun markkinoille levisi huhu, että kiinalainen Anta Sports ja aasialainen pääomasijoitusyhtiö FountainVest Partners olisivat kiinnostuneita ostamaan koko Amer Sportsin. Amer vahvisti pörssitiedotteella mediaspekulaatiot ja sanoi käyneensä Antan kanssa neuvotteluja aiemmin. Yhtiö kuitenkin totesi, ettei neuvotteluja ollut sillä hetkellä käynnissä. Pian tämän jälkeen Amer kertoi 40,0 euron osakekohtaisesta hinnasta, joka oli edellä mainitun ostajakonsortion kanssa käytyjen keskustelujen sitomaton, alustava kiinnostuksenosoituksen hintaindikaatio.
  • Ostohuhut kiihtyivät ja yhtiö vahvisti 11.10. pörssitiedotteella, että se on käynyt ostajakonsortion sekä niiden neuvonantajien välillä tiettyjä keskusteluja, joiden tarkoitus on ollut varmistaa, onko olemassa edellytyksiä mahdollista hallituksen suosittelemaa ostotarjousta edesauttavan prosessin aloittamiselle. Arviomme mukaan Anta Sportsilla ja FountainVest Partnersilla ei ollut keskenään riittäviä resursseja, uskottavuutta tai mahdollisuuksia tarjouksen toteuttamiselle ja ne alkoivat kerätä ympärilleen tahoja, jotka mahdollistaisivat kaupan toteuttamisen.
  • Bloomberg uutisoi 14.11. kiinalaisen IT-alan jättiyritys Tencentin olevan mukana neuvotteluissa vähemmistösijoittajan roolissa. Tencentin osallistuminen lisäsi mielestämme selvästi ostajien uskottavuutta. Tencent on yksi maailman suurimmista internet- ja mobiilialan yhtiöistä (markkina-arvo yli 300 miljardia euroa) ja se pystyisi pelkästään vuoden 2017 nettotuloksella (9 miljardia euroa) ostamaan koko Amerin osakekannan. Tencent voisi myös tarjota Amerin tuotteille jakeluvoimaa nopeasti kasvavissa digitaalisissa myyntikanavissa ja Aasiassa. Tencent on myös siinä mielessä uskottava kumppani, että yhtiö on tehnyt muitakin suuria yrityskauppoja Euroopassa, joista suomalaisille tutuin on Supercellin osto 8,6 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla vuonna 2016. Bloomberg uutisoi vielä 4.12., että kanadalaisen Lululemon Athletican perustaja Chip Wilson olisi myös kiinnostunut liittymään ostajakonsortioon. Chip Wilson perusti joogavaatteista tunnetun Lululemonin vuonna 1998 ja yhtiö listautui Nasdaqiin vuonna 2007. Chip Wilson väistyi yhtiön hallituksesta vuonna 2015 ja hänen nettovarallisuus on noin 3,6 miljardia dollaria.
  • Mielestämme ostajakonsortio alkaa olla täynnä uskottavia sijoittajia, prosessi on kestänyt pitkään ja tarjouksesta alkaa olla niin yksityiskohtaista tietoa, että ostoprosessissa ollaan hyvin pitkällä. Sekä Bloomberg että Reuters uutisoivat torstaina 6.12.2018 nimettömiin lähteisiin perustuen, että osapuolet ovat lähellä 4,6 miljardin euron sopimuksen allekirjoittamista (40,0 euroa per osake) ja yrityskauppa tulee toteutumaan aivan lähitulevaisuudessa. Lähteenä oli henkilö, jolla on suoraa tietoa kaupan yksityiskohdista. Lähteiden mukaan Anta Sports tulisi hankkimaan 58 %:n osuuden Amerissa, FountainVest 21,3 %:n osuuden ja Lululemonin perustaja Chip Wilson 20,6 %:n osuuden. Tencentin sanotaan olevan mukana ostajakonsortiossa FountainVestin kautta.
  • Korostamme, että pidämme Amer Sportsin arvoa itsenäisenä pörssiyhtiönä selvästi alempana (noin 30 euroa per osake) kuin tämä indikoitu alustava sitomaton 40,0 euron hintaindikaatio. Pidämme myös riskinä, etteivät ostohuhut tule välttämättä koskaan johtamaan sitovaan ostotarjoukseen, mikä olisi negatiivista osakekurssille. Prosessin pitkä kesto, uudet uskottavat sijoittajat ja torstaina julkistetut lisätiedot antoivat kuitenkin vahvistusta sille, että ostotarjous alkaa mielestämme olla jo erittäin todennäköinen ja kaikkien kaupan osapuolien kieltäytyminen asian kommentoinnista voidaan mielestämme tulkita siten, että neuvotteluissa voidaan olla aivan loppusuoralla. Osakkeenomistajien tulee myös tiedostaa, että kiinnostuksenosoituksen toteuttaminen on ehdollinen useille ennakkoehdoille, mukaan lukien mm. Antan hallituksen ja FountainVestin investointikomitean hyväksyntä, due diligence -tarkastuksen saattaminen päätöksen tyydyttävällä tavalla, rahoituksen saatavilla olo identifioiduista lähteistä ja Amer Sportin hallituksen suosituksen saaminen. Ostotarjouksen toteuttaminen olisi puolestaan ehdollinen lisäehdoille, mukaan lukien hyväksyminen sellaisten osakkeenomistajien toimesta, jotka omistavat vähintään 90 % Amer Sportsin osakkeista ja kaikkien tarvittavien viranomaishyväksyntöjen saaminen. Jos 40,0 euron tarjous tulisi, olisi se mielestämme Amerin osakkeenomistajien kannalta niin hyvä, että sitä olisi vaikea olla hyväksymättä. Ennusteidemme mukaiset vuosien 2018 ja 2019 P/E-luvut 40,0 euron hinnalla olisivat korkeat 30x ja 26x ja vastaavat EV/EBITDA-kertoimet olisivat 17x ja 16x.