Efecten uuden toimitusjohtajan haastattelu

Analyytikon kommentti
Inderes

SaaS-ohjelmistoyhtiö Efecten uusi toimitusjohtaja Niilo Fredrikson aloitti työt tällä viikolla. Fredrikson on toiminut Efecten hallituksen jäsenenä vuodesta 2017, joten hän tuntee yhtiön hyvin jo valmiiksi. Hän erosi hallituksen jäsenyydestä samalla kun aloitti toimitusjohtajana. Fredriksonilla on monipuolinen tausta ohjelmistoyrityksistä, pilvipalveluista ja kansainvälisistä liiketoiminnoista. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Nokialla, Comptelissa ja Microsoftilla. Taustansa puolesta Fredrikson sopii erittäin hyvin johtamaan Efecteä, jonka tähtäimessä on kansainvälisen kasvun rakentaminen.

Kävimme haastattelemassa uutta toimitusjohtajaa eilen InderesTV:lle. Haastattelussa Niilo Fredrikson esittelee itsensä ja kertoo tarkemmin taustastaan ohjelmistoalalla, kuvailee millaisen yhtiön hän sai Efectestä johdettavakseen, ja kertoo mitä hän aikoo tehdä toimitusjohtajuuden ensimmäisen 100. päivän aikana. Lisäksi kysyimme häneltä missä hän näkee Efecten olevan 5 vuoden päästä ja mikä tekee hänen mielestään Efectestä houkuttelevan sijoituskohteena.

Alkuvuoden hieman odotuksia hitaammasta kasvusta huolimatta näemme Efecten pitkän aikavälin kasvutarinan hyvin houkuttelevana. Yritysohjelmistojen voimistuva siirtymä pilveen on luonut Efecten kaltaisille SaaS-malliin erikoistuneille toimijoille merkittävän kasvumahdollisuuden ja jakanut kilpailukentän uudelleen. Efecten kohdemarkkina on yhtiön kokoon nähden suuri ja SaaS-transformaation myötä voimakkaasti kasvava. Kohdemarkkinan kokonaiskasvun odotetaan olevan yli 15 % vuodessa, mutta Efecten fokusalueella kasvu on yli 20 %. Yhtiöllä on myös mielestämme vahvat näytöt kilpailukyvystä Suomen markkinalta, jossa sillä on fokusalueellaan yli 50 %:n markkinaosuus. Odotamme Efecten yltävän edelleen lähivuosina keskimäärin selvästi yli 20 %:n kasvuun ja nousevan kannattavaksi strategiajakson lopulla (2018-2022). Efecten 2019 EV/S-kerroin on houkuttelevalla 1,8x tasolla, mikä on tuntuvasti alle sekä pohjoismaisten ohjelmistoyhtiöiden että SaaS-yhtiöiden keskimääräisen arvostustason.