Innofactorille 2,1 miljoonan euron tilaus yhtiön nykyiseltä asiakkaalta

Analyytikon kommentti

Innofactor kertoi eilen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) valinneen julkisen hankinnan kilpailutuksessa Innofactorin toimittamaan ICT-asiantuntijapalveluita. Sopimus on kestoltaan 4 vuotta ja sen hankintapäätöksessä ilmoittama hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on 2,1 miljoonaa euroa.

Hankinnan kohteena on Innofactorin aiemmin toimittaman sähköisen asiointijärjestelmän jatkokehitys ketterillä menetelmillä, ja se pitää sisällään sopimuskauden aikaisten kehitysprojektien läpiviennin, tilauksen ja toimitusten vastaavuuden varmistamisen sekä uusien ominaisuuksien käyttöönotossa tukemisen. Lisäksi hankinnan kohteena ovat edellä mainittuun järjestelmään liittyvät tuki- ja ylläpitopalvelut.

Arviomme mukaan tällaiset pitkäaikaiset sopimukset julkisen sektorin asiakkuuksissa ovat Innofactorin vahvuusaluetta. Innofactorin osakkeen arvostustaso on laskenut merkittävästi, kun yhtiön tuloskehitys on ollut pettymys ja luottamus yhtiötä kohtaan on heikentynyt. Uudet merkittävät sopimukset ovat tärkeitä luottamuksen palauttamisessa, mutta niiden lisäksi yhtiöltä odotetaan nyt konkreettisia näyttöjä kannattavuuskäänteestä etenkin tulevina neljänneksinä.