Investors House sai tarvittavan AIFM-toimiluvan kiinteistörahastoja varten

Analyytikon kommentti
Inderes

Investors House (IH) tiedotti eilen Finanssivalvonnan myöntäneen 3.12. IH:n tytäryhtiölle Dividend Houselle AIFM- eli vaihtoehtorahastonhoitajan toimiluvan. Dividend House (DH) tarjoaa tällä hetkellä asiakkailleen osinkoteemaan perustuvia osakerahastoja. Nyt saatu toimilupa mahdollistaa DH:n liiketoiminnan laajentamisen osakerahastojen lisäksi kiinteistörahastoihin.

Kiinteistörahastot ovat IH:lle strategisesti tärkeä hanke ja ne olivat yksi syy viime huhtikuussa toteutetun DH-yrityskaupan taustalla. IH:n strategian ytimessä on tarjota monipuolisesti kiinteistöratkaisuja sijoittajille pörssiosakkeen, rahastojen ja asunto-omaisuuden vuokraus- ja hallinnointipalveluiden kautta. Rahastot siten täydentävät IH:n strategiaa ja yhtiö on kertonut tavoittelevansa niiden avulla kasvua.

Pidämme hyvin todennäköisenä, että IH tulee jo lähiaikoina julkaisemaan ensimmäisen kiinteistörahaston ja olemme aikaisemmin arvioineet sen euromääräiseksi kooksi (GAV) karkeasti noin 70 MEUR. Pidämme myös mahdollisena, että yhtiö tulee lanseeraamaan lisää uusia kiinteistörahastoja, mikäli se onnistuu ensimmäisen rahaston ylösajossa. IH on historiansa aikana kehittänyt sijoittajille yhteensä 7 kiinteistösijoitushanketta ”avaimet käteen” -periaatteella ja yhtiön edellytykset kiinteistörahaston luomiseen ovat arviomme mukaan lähtökohtaisesti hyvät. Kokonaisuutena uutinen toimiluvasta oli odotettu ja sillä ei ole vaikutusta ennusteisiimme tai näkemykseemme IH:n osakkeesta.