KONEen pääomamarkkinapäivä huomenna - Kiina edelleen fokuksessa

Analyytikon kommentti

KONE järjestää vuoden 2018 pääomamarkkinapäivänsä (CMD) huomenna Helsingissä. Ohjelma alkaa klo 9:00 ja päättyy noin klo 15:00. Tarkempaa ohjelmaa ei ole julkistettu, mutta esiintyjiin kuuluvat toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin sekä rahoitusjohtaja Ilkka Haran lisäksi palveluliiketoiminnan johtaja Hugues Deval, Aasian-Tyynenmeren (pl. Kiina) liiketoiminnan vetäjä Axel Berkling sekä Greater China -alueen liiketoiminnan vetäjä William B. Johnson. Presentaatioiden lisäksi ohjelmaan kuuluu parin tunnin ajan pienryhmätapaamisia sekä joidenkin palvelujen ja ratkaisujen havaintoesityksiä. Vähennä-suosituksemme sekä 43,0 euron tavoitehintamme osakkeelle ovat ennallaan.

Sijoittajien ja arvatenkin myös esitysten fokuksessa on Kiinan markkinatilanne. Kiina vastasi viime vuonna 63 %:sta / 42 %:sta (kpl-määrä / rahallinen arvo) maailman uusien hissien markkinasta. KONEen mukaan Kiinan uusien hissien markkina oli stabiili Q2’18:lla, kuten se on ollut jo hyvän aikaa. Tier 1- ja tier 2 -kaupunkien jo tiukasti säädeltyjen asuntomarkkinoiden (mm. osto- ja myyntirajoitukset, vaadittava omarahoitusosuus) jälkeen kiinteistökehittäjien ja muiden sijoittajien mielenkiinto on siirtynyt tier 3- ja tier 4 -kaupunkien vähemmän säädellyille asuntomarkkinoille. Onkin kiintoisiaa kuulla, miten KONE näkee näiden markkinoiden potentiaalin ja riskit. Kiina vastasi viime vuonna noin 26-27 %:sta KONEen liikevaihtoa.

Kiinnostavaa on myös kehitys KONEen uusissa palvelukonsepteissa. Näitä ovat 1) New KONE Care (räätälöidyt palvelupaketit), 2) 24/7 Connected Services (sensoreiden, kommunikaatiojärjestelmien ja tekoälyn avulla luotava hissien kunnon täydellinen läpinäkyvyys asiakkaille), 3) People Flow Planning and Consulting (hissien ja niiden käyttäjävirtojen analysointi sekä parannusehdotukset liikkumisen sujuvoittamiseksi) sekä 4) KONE Residential Flow (asukkaiden vaivaton sisäänpääsy, vieraiden sisäänpääsyn mahdollistavat järjestelmät sekä infotainment). Uusien hissien globaalin markkinakasvun hiivuttua ovat kehittyneet palvelut avainasemassa tulevan kasvun ja kannattavuuden turvaamisessa.

Vuosi sitten KONE teki CMD:n yhteydessä pienen täsmennyksen koko vuoden 2017 ohjeistukseensa, joten mahdollisuus vuoden 2018 ohjeistuksen tarkentamiseen on olemassa. Huomioiden kuitenkin tilauskannan mahdollistama varsin hyvä ennustettavuus, olisi kyse todennäköisesti vain hienosäädöstä. KONEen tämänhetkinen 2018-ohjeistus on vertailukelpoisen liikevaihdon 3-7 %:n kasvu sekä 1100-1200 MEUR:n oikaistu (Accelerate-ohjelman kuluista puhdistettu) liikevoitto. Oma odotuksemme koko vuoden oikaistuksi liikevoitoksi on 1214 MEUR (marg. 13,3 %).

Suhteessa odotettuun varsin hitaaseen tuloskasvuun (tuoreimman konsensusennusteen mukaan keskimäärin vajaat 4 % vuodessa 2018e-2020e) pidämme KONEen osaketta kalliina. Vuosien 2019-2020 P/E-kertoimet (22x-24x) ovat 30-34 % verrokkiyhtiöiden mediaania korkeammalla.