Kotipizza-ketjun myynti kasvoi 18 % elokuussa

Analyytikon kommentti

Kotipizza Group tiedotti perjantaina, että Kotipizza-ravintoloiden yhteenlaskettu ketjumyynti kasvoi elokuussa 17,7 % edellisvuodesta. Odotimme ketjumyynnin kasvavan 8 %, joten luvut ylittivät hieman ennusteemme. Ketjumyynti on nyt kasvanut 41 kuukautta perättäin. Kotipizza-ketjun vertailukelpoinen myynti (same-store sales) nousi 11,2 %. Vertailukelpoinen myynti perustuu 250 ravintolan myyntilukuihin, kun ravintoloiden määrä katsauskauden lopussa oli 275 (vertailukausi 267). Elokuun yhteenlaskettu myynti kaikissa Kotipizza-ketjuun kuuluvissa ravintoloissa oli 10,5 MEUR, kun vertailukauden luku oli 8,9 MEUR. Kotipizza Groupin tilikausi alkoi 1.2.2018 ja kumulatiivisesti ketjumyynti on kasvanut tilikauden alusta 16,0 % edellisvuodesta 69,2 MEUR:oon.

Ketjumyynnin kasvu vaikuttaa hyvällä vivulla Kotipizza Groupin tulokseen, sillä konserni kerää franchising-yrittäjiltä maksuja ravintoloiden myyntiin perustuen eikä ketjumyynnin kasvu aiheuta juurikaan lisäkustannuksia konsernille. Ketjumyynnin kasvun perusteella kasvavat franchising-maksut valuvat tehokkaasti konsernin tulokseen, mikä on positiivista Kotipizza Groupin osakkeelle. Kotipizza-ravintoloiden jauhaessa tällä hetkellä konsernille hyvää ja kasvavaa kassavirtaa, pystyy yhtiö panostamaan myös uusiin kasvuaihioihin ja -konsepteihin, joita se on viime aikoina julkaissut tiuhaan tahtiin. Näitä ovat mm. No Pizza, Social Burgerjoint, Chalupa, Kotipizza Go ja Tasty Market -lounasravintolakonsepti.

Kotipizza Group alkoi tällä tilikaudella julkistaa kuukausikohtaisia myyntilukuja myös Chalupa-, Social Burger- ja No Pizza -konsepteilta. Tämä palvelee sijoittajien tiedontarpeita hyvin, sillä markkinat pystyvät nyt tarkemmin seuraamaan myös uusien kasvuaihioiden kehitystä. Chalupa-ketjun kuukausimyynti kasvoi elokuussa 29 % vertailukaudesta 208 tuhanteen euroon ja ravintoloita yhtiöllä oli 13 (vertailukaudella 9). Social Burgerjoint -ravintoloiden kuukausimyynti kasvoi 227 % 257 tuhanteen euroon ja ravintoloiden määrä oli 2 (vertailukaudella 1). Kesäkuussa avatun No Pizza-ravintolan myynti oli 56 tuhatta euroa. Konsernin mittakaavassa näiden uusien konseptien merkitys on vielä tässä vaiheessa pieni, mutta ne antavat Kotipizza Groupille tärkeitä kasvuaihioita tulevaisuuden varalle, jos/kun Kotipizza-ketju saavuttaa jossain vaiheessa kasvun rajat.