Kotipizza-ketjun myynti kasvoi 19 % marraskuussa

Analyytikon kommentti

Kotipizza Group tiedotti perjantaina, että Kotipizza-ravintoloiden yhteenlaskettu ketjumyynti kasvoi marraskuussa 18,7 % edellisvuodesta. Odotimme ketjumyynnin kasvavan 14 %, joten luvut ylitivät hieman ennusteemme. Ketjumyynti on kasvanut 44 kuukautta perättäin. Kotipizza-ketjun vertailukelpoinen myynti (same-store sales) nousi 10,4 %. Vertailukelpoinen myynti perustuu 248 ravintolan myyntilukuihin, kun ravintoloiden määrä katsauskauden lopussa oli 280 (vertailukausi 260). Marraskuun yhteenlaskettu myynti kaikissa Kotipizza-ketjuun kuuluvissa ravintoloissa oli 10,6 MEUR, kun vertailukauden luku oli 8,9 MEUR. Ketjumyynti on kasvanut tilikauden alusta 15,7 % 100,9 MEUR:oon.

Ketjumyynnin kasvu vaikuttaa hyvällä vivulla Kotipizza Groupin tulokseen, sillä konserni kerää franchising-yrittäjiltä maksuja ravintoloiden myyntiin perustuen eikä ketjumyynnin kasvu aiheuta juurikaan lisäkustannuksia konsernille. Ketjumyynnin kasvun perusteella kasvavat franchising-maksut valuvat tehokkaasti konsernin tulokseen, mikä on positiivista Kotipizza Groupille. Kotipizza-ravintoloiden jauhaessa tällä hetkellä konsernille hyvää ja kasvavaa kassavirtaa, pystyy yhtiö panostamaan myös uusiin kasvuaihioihin ja -konsepteihin, joita se on viime aikoina julkaissut tiuhaan tahtiin. Näitä ovat mm. Social Burgerjoint, Chalupa, No Pizza, Kotipizza Go ja Tasty Market.

Kotipizza Group alkoi tällä tilikaudella julkistaa kuukausimyyntilukuja myös Chalupa-, Social Burgerjoint- ja No Pizza -ravintoloille. Chalupa-ketjun kuukausimyynti kasvoi marraskuussa 19 % vertailukaudesta 211 tuhanteen euroon ja ravintoloita yhtiöllä oli 12 (vertailukaudella 12). Social Burgerjoint -ravintoloiden kuukausimyynti kasvoi 394 % 381 tuhanteen euroon ja ravintoloiden määrä oli 3 (vertailukaudella 1). Kesäkuussa avatun No Pizza-ravintolan myynti oli 69 tuhatta euroa. Konsernin mittakaavassa näiden uusien konseptien merkitys on vielä tässä vaiheessa pieni, mutta ne antavat Kotipizza Groupille tärkeitä kasvuaihioita tulevaisuuden varalle, jos/kun Kotipizza-ketju saavuttaa jossain vaiheessa kasvun rajat.

Norjalainen Orkla ja Kotipizza Group ilmoittivat 22.11.2018 allekirjoittaneensa yhdistymissopimuksen, jonka mukaan Orkla sitoutui tekemään vapaaehtoisen hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen kaikista Kotipizza Groupin osakkeista. Tarjousvastike on 23,0 euroa per osake. Ostotarjouksen hyväksymisaika alkoi 7.12.2018 ja tarjousaika päättyy 15.1.2019. Pidämme hyvin todennäköisenä, että Orklan tekemä ostotarjous menee läpi ja mielestämme tarjoushinta on Kotipizzan omistajille hyvä. Suosittelemme omistajia tarttumaan Orklan tekemään tarjoukseen.