Myös Ericsson sai T-Mobilelta 3,5 miljardin dollarin 5g-sopimuksen

Analyytikon kommentti

Ericsson kertoi eilen tehneensä yhdysvaltalaisen T-Mobilen kanssa 3,5 miljardin dollarin arvoisen sopimuksen 5g-teknologian toimittamisesta. Ericssonin ilmoitus tulee vain reilu kuukausi sen jälkeen, kun Nokia kertoi vastaavan kokoisesta sopimuksesta samalta operaattorilta. Ericssonin ja Nokian välinen kisa uudessa teknologiasukupolvessa niiden tärkeimmällä markkinalla näyttää tiukalta. Vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon jälkeen markkinoilla on liikkunut jonkin verran huolia Nokian aseman heikentymisestä Yhdysvalloissa.

Sopimusten perusteella Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin operaattori T-Mobile käyttää yhteensä 7 miljardia dollaria 5g-verkon tilauksiin kahdelta länsimaiselta toimittajalta. Kiinalaistoimittajien pääsy Yhdysvaltojen markkinoille on laajalti estetty, mikä hyödyttää Nokiaa ja Ericssonia markkinalla. Pienenä haastajana Nokialle ja Ericssonille Yhdysvalloissa toimii Samsung.

Yhdysvalloissa on käynnissä paljon aktiviteettia 5g-verkkojen ympärillä, kun maan neljä suurinta mobiilioperaattoria valmistautuvat investointeihin. Kolmanneksi suurin operaattori T-Mobile on ollut kuitenkin ensimmäinen konkreettisia investointeja julkistanut operaattori. ”Muut antavat vain lupauksia, me myös laitamme rahamme sinne mistä olemme puhuneet”, T-Mobilen teknologiajohtaja Neville Ray sanoi. Yhden operaattorin näkyvä investointiohjelma voi aktivoida myös muita operaattoreita kiihdyttämään investointejaan.

T-Mobilesta tulee Ericssonin viime viikolla uusilla ominaisuuksilla päivitetyn tuotealustan ensimmäinen julkistettu asiakas. Ericsson on korostanut sen Ericsson Radio System (ERS) -alustan myyntiä ja kilpailukykyä jo pitkään. Ericssonin keskittyessä radioverkkoon pyrkii Nokia korostamaan sen laaja-alaisen tuoteportfolion tuomaa kilpailukykyä.