Rapala VMC:n hallituksen puheenjohtaja vaihtui

Analyytikon kommentti

Rapala tiedotti perjantaina, että yhtiö on valinnut Louis Audemard d'Alançonin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi. Hän korvaa tehtävässä Jorma Kasslinin, joka ehti olla hallituksen puheenjohtajana noin kaksi vuotta. Pidämme muutosta lievästi positiivisena Rapalan osakkeenomistajien kannalta ja uskomme vaihdoksen helpottavan pakollisten rakenteellisten uudistusten toteuttamista yhtiössä.

Ranskalainen 1959 syntynyt Louis Audemard d'Alançon on toiminut Rapalan hallituksen jäsenenä 30.3.2017 lähtien. Uusi hallituksen puheenjohtaja on tehnyt uraa Lontoossa investointipankkiirina ja alustavasti mies vaikuttaa taloustaustansa perusteella hyvältä valinnalta tukemaan yhtiön strategian toteutusta. d'Alançon on myös Rapalan pääomistaja VMC:n (omistusosuus 38 %) hallituksen pitkäaikainen jäsen ja hän on hallituksessa VMC:n mandaatilla.

Rapalan viimeisen 20 vuoden kehitys on ollut osakkeenomistajien kannalta hyvin epätyydyttävää, mitä on havainnollistettu alla olevassa graafissa. Rapala on nykyisen toimitusjohtajansa Ristimäen alaisuudessa luonut uuden strategian, jonka tavoittelemien muutosten onnistuminen on osakkeen selkein ajuri tällä hetkellä. Uutta strategiaa on käsitelty aiemmin mm. täällä. Edellisen toimitusjohtajan siirtyminen sivuun hallituksen puheenjohtajan paikalta on näkemyksemme mukaan lievästi positiivinen uutinen, sillä käynnissä oleva Rapalan toimitusketjun mittava muutosprosessi tarvitsee tuekseen uutta ajattelua myös yhtiön hallitukselta.