Remedyn Alan Wake IP:stä tehdään tv-sarja

Analyytikon kommentti

Remedy tiedotti eilen kotisivuillaan, että yhtiön omistamasta Alan Wake IP:stä tehdään tv-sarja yhdessä Contradiction Filmsin kanssa. Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Peter Calloway, joka on ollut mukana tekemässä muun muassa tv-sarjoja Under the Dome, Legion ja Cloak and Dagger. Remedyn luova johtaja Sami Järvi on myös mukana sarjan tuotannossa. Neuvottelut tv-sarjan tuotannosta Hollywoodin studioiden kanssa on tarkoitus aloittaa lokakuussa ja Contradiction Filmsin mukaan jo useampi studio on osoittanut alustavaa kiinnostusta tv-sarjaa kohtaan.

Tässä vaiheessa on vielä aikaista sanoa, mitä tv-sarja tarkoittaa Remedylle rahallisessa mielessä ja minkälaisia lisenssimaksuja Remedy voi IP:n käytöstä saada. TV-sarja joka tapauksessa vahvistaa Remedyn omistamaa Alan Waken brändiä ja sen arvoa. Pidämme hyvin todennäköisenä, että Remedy kehittää Alan Wake -peliin tulevaisuudessa jatko-osan. Yhtiö ei luonnollisesti itse kommentoi tulevien pelihankkeiden suunnitelmia.

Uutinen tv-sarjasta on myös jälleen osoitus Remedyn kyvystä luoda laadukkaita tarinankerronnallisia pelejä, joista voidaan jalostaa myös muuta sisältöä. Remedyn Max Payne -pelisarjan pohjalta tehtiin Hollywood-elokuva jo vuonna 2008, jolloin peleistä tehdyt elokuvakäännökset eivät olleet yleisiä.