United Bankersin metsärahastot jatkavat ripeää kasvuaan

Analyytikon kommentti

United Bankers (UB) kertoi eilen ostaneensa UPM:ltä 21 000 hehtaaria metsää UB:n Metsälle sekä UB Nordic Forest Management III:lle. Kauppahintaa ei julkistettu, mutta arviomme mukaan se on noin 40 MEUR. Kauppa on siten merkittävä, sillä ennen sitä UB:llä oli metsärahastoissa (UB Metsä, NFM 1 ja NFM 2) pääomia noin 290 MEUR (oma pääoma sekä vieras pääoma). Tiedotteen perusteella UB on myös perustanut uuden metsärahaston (NFM 3).

UB:n metsärahastojen myynti on jatkunut läpi vuoden vahvana ja niiden nettomerkinnät tulevat nousemaan tältä vuodelta arviolta 60-80 MEUR:n tuntumaan. Metsärahastot ovat UB:lle erittäin hyviä tuotteita, sillä niiden palkkiorakenne on hyvä ja asiakaspysyvyys korkea. Metsärahastojen myynti on keskeinen osa UB:n reaaliomaisuusvarainhoitoon keskittyvää strategiaa ja niiden vahva kasvu tukee yhtiön tavoitetta kasvattaa jatkuvan palkkiovirran osuutta yhtiön koko liikevaihdosta.

Pidemmällä aikavälillä Suomessa rajusti kohonnut metsämaan hinta herättää tiettyjä huolia rahaston kyvystä ylläpitää sen lupaamia tuottotasoja sijoittajille. Toistaiseksi UB:n rahastot ovat kuitenkin täyttäneet niille asetetut tuottotavoitteet.