Betolar Oyj: FCN julkaisee uudet vähähiiliset pihakivet perustuen Betolarin Geoprime® ratkaisuun Galabau-tapahtumassa Saksassa

Lehdistötiedote

Betolarin asiakas FCN ottaa uuden askeleen kohti hiilidioksidipäästöjen vähennystä. Yritys, joka toimittaa betonituotteita puutarha- ja piharakentamiseen on valmistanut tuotteitaan hiilineutraalisti vuodesta 2021 alkaen. FCN on nyt ottanut uuden innovatiivisen ratkaisun tuotantoonsa ja tämän avulla voidaan vähentää betonisten pihakivien päästöjä jopa 80%.

Perinteisessä pihakivien tuotannossa on tähän asti käytetty sideaineena sementtiä. Sementin haittana on se, että sen valmistuksessa käytettävästä raaka-aineesta, kalkkikivestä, vapautuu runsaasti hiilidioksidipäästöjä tuotannon aikana. Betonisten 8 cm korkeiden pihakivien nykyiset päästöt ovat noin 20 kg hiilidioksidia per neliömetri. Geoprime® ratkaisun ja FCN:n uuden tuotantoteknologian avulla tämä luku saadaan merkittävästi matalammalle tasolle ja tuotteet voidaan valmistaa niin, että niiden päästöt ovat alle 5 kg per neliömetri. Tämä on 75 % vähemmän verrattuna aikaisempaan.

Uuden tuotantoteknologiansa lisäksi FCN käyttää tuotannossaan Betolarin Geoprime® -ratkaisua eli geopolymeerejä. Geoprime® -ratkaisu yhdistää teollisuuden sivuvirtoja kuten masuunikuonaa, jota syntyy terästeollisuuden sivutuotteena erityisten alkaalinesteiden kanssa.

"Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Betolarin kanssa. Olemme saaneet erinomaista teknistä tukea Geoprimen käyttöönotossa tuotantoomme. Betonialalla kaikki puhuvat tällä hetkellä vain päästöjen vähentämisestä ja olemme todella iloisia voidessamme vastata tähän kysyntään. Olemme innoissamme voidessamme esitellä nämä tuotteet ensimmäistä kertaa Galabaussa ja on todella mielenkiintoista kuulla asiakkaidemme palaute", sanoo Bernhard Klöppner, FCN:n toimitusjohtaja.

"On hienoa todeta, että FCN on nyt siirtynyt tuotantovaiheeseen kattavan testausvaiheen jälkeen. Yhteistyömme FCN:n kanssa on ollut läheistä koko testausvaiheen ajan ja olemme saavuttaneet hienoja tuloksia yhdessä. Hienoa, myös nähdä konkreettiset työmme hedelmät eli nämä uudet tuotteet esittelyssä Galabaussa", kertoo Janne Rauramo, Betolarin EMEA alueesta vastaava johtaja.

Geoprime® - brändillä saatavat vähähiiliset pihakivet esitellään Saksan markkinoille ensimmäistä kertaa Galabau-tapahtumassa Nürnbergissä 14-17.9.2022 FCN:n ständillä nro 4-108 hallissa 4.

Lisätietoja:

Joanna Viileinen, markkinointi-ja viestintäjohtaja, Betolar Oyj, [email protected],puh. 040 538 3366
 

Tietoa Betolarista

Betolar Oyj on suomalainen materiaaliteknologiayritys, joka tarjoaa kestävän ja vähähiilisen betonin tuotannon Geoprime®-ratkaisulla. Ratkaisulla muunnetaan useita aiemmin käyttämättömiä, teollisuuden massiivisia sivuvirtoja sementin korvikkeeksi.

Betolarin tekoälyä hyödyntävä innovaatio voi vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä perinteiseen, sementin käyttöön perustuvaan betonin valmistukseen verrattuna optimoimalla jo olemassa olevia valmistusprosesseja. Betolarin missiona on mahdollistaa globaalisti eri toimialojen vihreän siirtymän, erityisesti rakennus-, prosessi-, ja energiateollisuudessa tarjoamalla ratkaisuja ainutlaatuisen materiaaliteknologiansa hyödyntämiseen.

Betolar on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Lisätietoa  (http://www.betolar.com/)www.betolar.com

About FCN

Franz Carl Nüdling konserni koostuu kolmesta yhtiöstä, useasta tytäryhtiöstä ja vielä useammasta työntekijästä, joista jokainen antaa parhaansa joka päivä ja tuo oman merkittävän panoksensa FCN:n menestykseen. Asiakkaat, kumppanit ja toimittajat tuovat myös omansa yrityksellemme ja inspiroivat meit' joka päivä ideoillaan ja toiveillaan - kuten ovat tehneet jo 125 vuoden ajan. Joka vuosi kaivamme 1,2 miljoonaa tonnia basalttia ja fonoliittia kolmelta louhokseltamme, prosessoimme 445 000 tonnia betonia tehtaissamme ja olemme valmistaneet yli miljoona neliömetriä meluvalleja 80-luvun puolesta välistä alkaen. Lisätietoja (saksaksi) www.nuedling.de