Bonava Group: Bonava säljer totalt 313 hyreslägenheter i Finland

Lehdistötiedote

- Denna viktiga affär stärker vårt utmärkta samarbete med Taaleri. Vi uppskattar att energieffektivitet och klimatförändringarna står på Taaleris agenda. Bonava har åtagit sig att halvera utsläppen i värdekedjan från 2018 års nivå till 2030. Vårt mål är att förbättra energieffektiviteten och främja lösningar med låga koldioxidutsläpp. Med de lösningar som implementeras nu tar vi återigen konkreta steg mot detta mål, säger Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.

Projektet Tinantie, vilket beräknas att färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2023, är beläget i Kirkkonummi invid järnvägsstationen och nära en av ringvägarna som på 25 minuter leder rakt till hjärtat av Helsingfors. Fastigheten är ett av de mest centrala i området Masala vilket innebär god service, närhet till skolor och kollektivtrafik. I närheten av det kommande grannskapet finns även tillgång till ett brett utbud av sportaktiviteter.
Projekten Sitadelli 5 och 6, vilka beräknas att färdigställas och överlämnas till kund under det första halvåret 2025, kommer att komplettera Bonavas grannskap i Vuosaari, östra Helsingfors. Grannskapet är beläget med närhet till köpcentrum, skolor och service, och ligger en kort promenad från havet, där stranden och naturmiljön möjliggör utomhusaktiviteter.
Samtliga projekt har en stark hållbarhetsprofil och ska byggas för att uppfylla kraven för energiklass A och i projektet Tinantie ska bygganden uppföras med grön betong. Samtliga byggnader ska utrustas med solpaneler.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hammarbäck, Group Head of Press and Public Affairs
[email protected]
Tel: +46 739 056 063

Anna Falck Fyhrlund, Head of Investor Relations
[email protected]
Tel: +46 707 604 914

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i Europa med syftet att skapa lyckliga grannskap för fler. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 15,5 miljarder kronor år 2021. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com