Epiroc förvärvar majoritetsandel i australiensisk leverantör av uppkopplingslösningar för gruvor

Lehdistötiedote

Radlink, baserat i Perth, Australien, designar, levererar, och integrerar trådlösa data- och röstkommunikationsnätverk och stödjande infrastruktur till ovan- och underjordsgruvor i hela Australien. Robusta trådlösa nätverk är avgörande för att stödja automation av gruvdrift, inklusive autonoma och fjärrstyrda lösningar, som i sin tur stärker säkerheten och produktiviteten. Bolaget har ungefär 330 anställda och hade intäkter under räkenskapsåret som slutade den 30 juni 2022 om cirka MSEK 1 040.

"Radlinks kraftfulla nätverkslösningar kommer att stödja Epiroc när vi fortsätter att förse gruvbolag med automation och digitala lösningar som gör verksamheten säkrare och effektivare", säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. "Vi ser fram emot att välkomna det starka teamet på Radlink till Epiroc."

Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2022. Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. För mer information om Radlink, vänligen se www.radlink.com.au/.

[image] En kommunikationsnätverksplats byggd av Radlink
För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 
[email protected]

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 40 miljarder kronor under 2021, och har mer än 15 500 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se.