Instalco får skoluppdrag i Kristiansand

Lehdistötiedote

Instalcobolagen ska leverera kompletta system för värme, sanitet, ventilation och brandsläckning.

- Vi har gedigen erfarenhet av sådana här projekt och ett långt samarbete med Veidekke. Tillsammans har Moi Rør och Ventec möjlighet att föreslå och installera hållbara och installationer med mycket hög kvalitet. Vi är stolta att få vara med i byggnationen av en sådan här viktig samhällsfunktion i Kristiansand, säger Kåre Henning Åsly, vd på Moi Rør.

Moi Rør och Ventec har tillsammans med Veidekke och Kristiansand kommun gjort projekteringen i samverkan. Projektet ska genomföras som en totalentreprenad.

Nya Wilds Minne skola ska bli cirka 6 000 kvadratmeter med en multihall på 3 500 kvadratmeter med tillhörande verksamhetslokaler. Skolan ska rymma 500 elever och 60 personal och bygget sker med omfattande användning av massivträ och miljövänliga lösningar.

Bygget startar i augusti 2022 och beräknas vara klart i juni 2024.

För ytterligare information:

Roger Aksnes, affärsområdeschef Instalco Norge +47 916 524 19, [email protected]
Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef Instalco, 070-913 67 96, [email protected]

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 120-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se