Konecranes Oyj: Georgia Ports Authority beställer 12 Konecranes RTG-kranar till hamnen i Savannah

Lehdistötiedote

Georgia Ports Authority (GPA) äger och driver hamnen i Savannah. I hamnen ingår terminalen Garden City, som är den snabbast växande containerterminalen i Nordamerika. Hamnen i Savannah använder redan 198 Konecranes RTG-kranar och har ytterligare 24 på beställning, vilket gör detta till den största RTG-flottan i USA. Den aktuella beställningen tar flottan till 234 RTG-kranar i Savannah. GPA genomgår betydande tillväxt och transporterade en rekordstor mängd på 528 300 tjugofotsenheter (TEU) i juli. 
"Vårt utbyggnadsprogram framskrider och den här beställningen på 12 Konecranes RTG-kranar kommer att stöda vår produktivitet och fortsatta tillväxt. Konecranes är vår prioriterade partner för utrustning för containerhantering sedan mer än 25 år", säger GPA:s VD Griff Lynch.

"Hamnen i Savannah är en framgångshistoria för delstaten Georgia och hela USA. Hamnen i Savannah och Konecranes har växt tillsammans i ett ömsesidigt gynnsamt samarbete, som fortsätter med den här leveransen av RTG-kranar", säger Jussi Suhonen, Vice President, Regional Sales Americas, Konecranes hamnlösningar.  

De 12 beställda RTG-kranarna är dieselelektriska maskiner med inbyggd beredskap för elektriskt drift via kabelvindor. Dessa högeffektiva 16-hjuliga RTG-kranar med en lyftkapacitet på 40 ton kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett. De kommer att utrustas med Konecranes ALC-system (Active Load Control) som förhindrar containersvaj. Automatisk styrning ingår, vilket håller kranarna på en förprogrammerad, rak körbana. De kommer dessutom att vara utrustade med Konecranes TRUCONNECT®-system för fjärrövervakning.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Mer information:

Jussi Suhonen, Vice President, Regional Sales Americas, Konecranes hamnlösningar
E-post: [email protected] ellertelefon +1 (281) 610 2576

Mer information för investerare och analytiker:

Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes

E-post: [email protected] telefon: +358 20 427 2050

Pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2021 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har kring 16 600 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).