Nexam Chemical: Nexam får ny agent i Sydkorea - fokus på återvinning

Lehdistötiedote

Beställningen för reaktiv återvinning för återvunnen PET (r-PET) till Korea är värd 140 000 SEK. Den uppgraderade r-PET ska användas i fordonsapplikationer med en försäljningspotential för Nexam Chemical på 14 MSEK per år.

"Med en ny agent och på en ny marknad ser vi fram mot fler projekt och nya affärer. Att kunna reparera återvunnen plast har många fördelar - i detta fall att förse fordonsindustrin med nya applikationer", säger Johan Arvidsson, vd på Nexam Chemical.

"År 2020 förbjöd Sydkorea import av PET-flaskor för att uppmuntra och förbättra inhemsk insamling och återvinning av PET. Från och med 2022 kommer de att förbjuda import av plastavfall från utlandet, vilket kan bli en bra affärsmöjlighet för oss. Detta eftersom det sätter mer fokus på inhemsk återvinning och kan

påskynda efterfrågan på Nexams produkter", säger Mr. Saan-Soo Cha.

Agenten, Mr. Sang-Soo Cha, har närmare 30 års erfarenhet från den kemiska industrin och har tidigare bland annat arbetet flera år som försäljningsdirektör och general manager för Perstorp AB inom den koreanska divisionen.

"Till produktportföljen för reaktiv återvinning arbetar Mr. Cha också med och utvecklar vår NEXIMID-portfölj med fokus på elektronikindustrin, ett område där det pågår mycket forskning och utveckling i Sydkorea", säger Johan Arvidsson.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, [email protected]