Telia Company tecknar en revolverande kreditfacilitet med hållbarhetskoppling på 1 200 MEUR

Lehdistötiedote

Den nya kreditfaciliteten har en tydlig koppling till Telias hållbarhetsstrategi eftersom räntemarginalen är kopplad till prestationen avseende ett urval av Telias hållbarhetsmål inom klimat, mångfald och digitala färdigheter.

Per Christian Mørland, Telia Company Chief Financial Officer, säger: "Hållbarhet är integrerat i Telias affärsstrategi och som en ledande leverantör av digitala kommunikationstjänster i Norden och Baltikum befinner vi oss i centrum av hur vår region digitaliseras på ett hållbart sätt. Vi är därför glada över att den grupp av banker som vi idag samarbetar nära med stödjer oss på den här resan genom att tillhandhålla en ny lånefacilitet som är kopplad till våra ambitiösa hållbarhetsmål. Att vi tecknar den här kreditfaciliteten visar att vi fokuserar på att hela tiden leverera bättre och mer hållbart för alla våra intressenter."

Bank of America, Barclays Bank, BNP Paribas, Citi och Nordea Bank har agerat som koordinatorer, mandated lead arrangers och bookrunners. BNP Paribas och Nordea Bank agerade även som hållbarhetskoordinatorer.

Övriga banker, som deltar i roller som mandated lead arrangers och bookrunners, är Credit Agricole Corporate and Investment Bank, Danske Bank, Goldman Sachs Bank, Morgan Stanley Bank, OP Corporate Bank, SEB och NatWest Markets.

Läs mer om Telias hållbarhetsmål och måluppfyllnad här (https://www.teliacompany.com/en/sustainability/goals-and-performance/).

För mer information, kontakta gärna vår presstjänst: 0771 77 58 30, besök vårt Newsroom (http://www.teliacompany.com/sv/nyhetsrum/) och följ oss på Twitter @Teliacompany (https://twitter.com/Teliacompany).