Wyld Networks och Bayer Crop Science rullar ut världens första kontaktsensor för bikupor

Lehdistötiedote

Den första prototypen av IoT-kontaktsensorer för bikupor i Nordamerika har installerats på bikupor i North Carolina och överför nu data automatiskt. Den första installationen gjordes i Frankrike och fler enheter kommer att levereras under 2022 på biodlingar i Utah, Missouri och en på den varroafria ön Newfoundland, Kanada.

FN:s forskarpanel för biologisk mångfald och ekosystemtjänster (IPBES) rapporterar att antalet hanterade honungsbin ökar globalt med en nuvarande uppskattning på 81 miljoner förvaltade bikupor.

Bayer och Wyld, i samarbete med visionära och banbrytande biodlare, befinner sig i pilotfasen av att testa lösningen med hjälp av markbunden anslutning genom LoRaWAN. En övergång för tester med satelliter i låg omloppsbana är på gång i Frankrike med en full satellittjänst för Bayer att kommersialisera vid inledningen av 2023. Data överförs till Bayer's slutanvändare genom Wyld Fusion.

Ytterligare analyser av aggregerade data från kontaktsensorer, hive scales och övervakningar kommer bidra positivt till en hållbar biodling.

"Världen över söker biodlare tillgång till mer data", sade Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. "Wyld är mycket glada över att samarbeta med Bayer för att leverera dessa data för att möjliggöra ökad skörd och pollinering av kupan samt bidra till att förbättra hållbarheten."